Blåbärsbakelse

​Botten:

3 dl mandel

1 dl torkade aprikoser

1 dl dadlar

1 tsk kokosolja

lite vatten

nypa salt

Fyllning:

5 dl blåbär

4 dl cashewnötter

3-4 msk honung

2 krm vaniljpulver

Lägg dadlarna och aprikoserna i blöt ett par timmar om de är torkade.

Mixa ingredienserna till botten till en jämn deg. Tillsätt eventuellt lite vatten om den blir för torr. Platta ut degen i en springform, täck med ett bakplåtspapper och pressa ut den så mycket som möjligt. Lyft försiktigt av pappret.

Mixa ingredienserna till fyllningen och fördela den över botten. Ställ frysen i ett par timmar.

Bakelsen smakar gott att äta lite halvfrusen, ta fram formen en halvtimma innan servering så är det lättare att skära snygga bitar och dekorera med lite riven mörk choklad.

AKTIVITETER

Lunchföreläsning med soppa, endast 3 tillfällen
​Den här hösten kommer vi bara att erbjuda 3 st soppluncher så först till kvarn, begränsat antal platser. 17 oktober En strålande...

Det finns över 45 000 sjukdomar men bara en hälsa
​En föreläsning om hur du kan stärka din hälsa, och vad du kan göra vid olika problem: Hjärtsvikt -...