Blomkålspizza med pesto

1 stort blomkålshuvud ca 1.5 liter färdigriven

4-5 ägg beroende på storlek

2 dl mandelmjöl

2 msk fröskal

2 dl riven prästost

Salt

Riv blomkålen till blomkålsris för hand eller i matberedare. Krama ur kålen ordentligt, blomkål innehåller mer vätska än du tror.

Blanda kålen med de uppvispande äggen, mandelmjölet, fröskalen, osten å salta. Blanda ordentligt å låt stå å svälla några minuter.

Forma till på 2 plåtar med bakplåtspapper under eller gör fina mindre rundlar.

Grädda mitt i ugnen på 200 grader i ca 18-20 min. Låt svalna.

Bred på din pesto å stekta champinjoner.

Vill du göra riktig pizza så bakar du av din pizza en gång till med lite ost på toppen. Receptet kan varieras i all oändlighet.

Örtpesto

60 g persilja

75 g färsk spenat

2 dl rostade solroskärnor

1 vitlöksklyfta eller 2 för den som vill

ca 1 dl olivolja

Saft från 1 citron

Salt å peppar

Börja med att rosta solroskärnorna i en torr stekpanna. Låt svalna.

Mixa solroskärnorna fint.

Mixa örterna å blanda i resten av ingredienserna. Mixa rejält å smaka av med salt å peppar. Behövs mer syra, tillsätt mer citronsaft eller varför inte lite rivet citronskal.

Peston ska vara lite stabbig så den inte rinner av pizzan

AKTIVITETER

Friskare utan vaccin, 13okt 10.00-13.00
En föreläsning som tar upp vaccinernas mörka baksida dvs det som BVC inte berättar för dig. Du får en...

After work - Föredrag om drömarbete
​Måndag den 5 november kl 18.00-19.00 berättar Sofia Petersen om drömarbete. Vill ni veta mer om Sofia så läs här. Ingen...

Lunchföreläsning med soppa, endast 3 tillfällen
​Den här hösten kommer vi bara att erbjuda 3 st soppluncher så först till kvarn, begränsat antal platser. 17 oktober En strålande...

Det finns över 45 000 sjukdomar men bara en hälsa
​En föreläsning om hur du kan stärka din hälsa, och vad du kan göra vid olika problem: Hjärtsvikt -...