Citronpumpasoppa

4 portioner

400g lök

800g pumpa

2st äpplen, skalade

4st vitlöksklyftor, hackade

1/2 msk färskriven ingefära (eller 1tsk mald ingefära)

1tsk gurkmeja

1st citron, saften av och 1/2tsk rivet skal

1l grönsaksbuljong

1burk kokosmjölk

salt och peppar

Skala och skär lök, pumpa och äpplen i jämnstora bitar. Fräs med vitlöken i rikligt med smör eller kokosolja. Slå på buljongen så det täcker grönsakerna. Det är lättare att mixa om det inte är för mycket vätska i. Lägg i kryddor och citron, låt småputtra tills grönsakerna är mjuka. Mixa soppan och späd med mer vätska om det behövs och häll i kokosmjölken. Smaka av med salt och peppar. Servera som den är, med en klick färskost eller toppa med lite gröna linser, frästa i olja och vitlök.

AKTIVITETER

Lunchföreläsning med soppa, endast 3 tillfällen
​Den här hösten kommer vi bara att erbjuda 3 st soppluncher så först till kvarn, begränsat antal platser. 17 oktober En strålande...

Det finns över 45 000 sjukdomar men bara en hälsa
​En föreläsning om hur du kan stärka din hälsa, och vad du kan göra vid olika problem: Hjärtsvikt -...