Citronpumpasoppa

4 portioner

400g lök

800g pumpa

2st äpplen, skalade

4st vitlöksklyftor, hackade

1/2 msk färskriven ingefära (eller 1tsk mald ingefära)

1tsk gurkmeja

1st citron, saften av och 1/2tsk rivet skal

1l grönsaksbuljong

1burk kokosmjölk

salt och peppar

Skala och skär lök, pumpa och äpplen i jämnstora bitar. Fräs med vitlöken i rikligt med smör eller kokosolja. Slå på buljongen så det täcker grönsakerna. Det är lättare att mixa om det inte är för mycket vätska i. Lägg i kryddor och citron, låt småputtra tills grönsakerna är mjuka. Mixa soppan och späd med mer vätska om det behövs och häll i kokosmjölken. Smaka av med salt och peppar. Servera som den är, med en klick färskost eller toppa med lite gröna linser, frästa i olja och vitlök.

AKTIVITETER

I januari startar Mindfull Vinyasa yoga
Onsdagen den 10 januari startar vi igång en ny yogatermin med Mindful Vinyasa (tidigare Vinyasa)! Under vintern och våren kommer Louise Larsson (certifierad yogal...

Föreläsning, “Liten tuva stjälper ofta stora lass”
Att äta rätt, motionera och sova bra är saker vi ofta är medvetna om, men vilket salt ska vi använda? Är det så...

Livsyoga
​Livsyoga är en ny riktning inom den stora kundaliniyogatraditionen. Vi använder exakt samma tekniker och yogapass som inom kundaliniyoga. Samtidigt lägger vi stort...

Bra cirkulation - förutsättning för en god hälsa!
​Vill du optimera dina förutsättningar för en bra hälsa? Kom och lyssna på vår föreläsning om BEMER-behandling som...

Lunchföreläsning med soppa
Onsdagar 12.00-13.00 ojämna veckor Vi serverar en härlig vegetarisk soppa! Alltid ekologisk och glutenfri. Då kan du också lyssna på våra duktiga...