Fänkålssoppa

​Recept till 4 personer

2 st gula lökar

2 vitlöksklyftor

4 mindre eller 2 större fänkålshuvud

2 dl torrt vitt vin

3 dl grädde

ca 3-4 dl vatten

salt och peppar

Fräs hackad lök, fänkål och vitlök mågar minuter i kokosolja eller smör. Tillsätt grädde, vin och fyll på med vatten så det precis täcker. Koka ca 20 minuter tills fänkålen är mjuk. Mixa soppan slät och späd med vatten till lagom koncistens. Smaka av med salt och peppar.

Topping

-Grönkål, lök, vitlök, kikärtor och soltorkade tomater.

Fräs på grönkål, lök ock vitlök i smör eller kokosolja. Rör i kikärtor och hackade soltorkade tomater och servera.

- Eller så toppar ni soppan med lite färska räkor och citron.

AKTIVITETER

Lunchföreläsning med soppa, endast 3 tillfällen
​Den här hösten kommer vi bara att erbjuda 3 st soppluncher så först till kvarn, begränsat antal platser. 17 oktober En strålande...

Det finns över 45 000 sjukdomar men bara en hälsa
​En föreläsning om hur du kan stärka din hälsa, och vad du kan göra vid olika problem: Hjärtsvikt -...