Fänkålssoppa

​Recept till 4 personer

2 st gula lökar

2 vitlöksklyftor

4 mindre eller 2 större fänkålshuvud

2 dl torrt vitt vin

3 dl grädde

ca 3-4 dl vatten

salt och peppar

Fräs hackad lök, fänkål och vitlök mågar minuter i kokosolja eller smör. Tillsätt grädde, vin och fyll på med vatten så det precis täcker. Koka ca 20 minuter tills fänkålen är mjuk. Mixa soppan slät och späd med vatten till lagom koncistens. Smaka av med salt och peppar.

Topping

-Grönkål, lök, vitlök, kikärtor och soltorkade tomater.

Fräs på grönkål, lök ock vitlök i smör eller kokosolja. Rör i kikärtor och hackade soltorkade tomater och servera.

- Eller så toppar ni soppan med lite färska räkor och citron.

AKTIVITETER

I januari startar Mindfull Vinyasa yoga
Onsdagen den 10 januari startar vi igång en ny yogatermin med Mindful Vinyasa (tidigare Vinyasa)! Under vintern och våren kommer Louise Larsson (certifierad yogal...

Föreläsning, “Liten tuva stjälper ofta stora lass”
Att äta rätt, motionera och sova bra är saker vi ofta är medvetna om, men vilket salt ska vi använda? Är det så...

Livsyoga
​Livsyoga är en ny riktning inom den stora kundaliniyogatraditionen. Vi använder exakt samma tekniker och yogapass som inom kundaliniyoga. Samtidigt lägger vi stort...

Bra cirkulation - förutsättning för en god hälsa!
​Vill du optimera dina förutsättningar för en bra hälsa? Kom och lyssna på vår föreläsning om BEMER-behandling som...

Lunchföreläsning med soppa
Onsdagar 12.00-13.00 ojämna veckor Vi serverar en härlig vegetarisk soppa! Alltid ekologisk och glutenfri. Då kan du också lyssna på våra duktiga...