Kikärts- och morotssoppa med kardemumma

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

500 g morötter

1 tsk mortlade kardemummafrön

1 burk kikärter

1 burk kokosmjölk

1 lime, skal och saft

grönsaksbuljong

Fräs löken mjuk. Tillsätt de tärnade morötterna och kardemummafrön. Fyll på med vatten och buljong så det täcker morötterna. Koka tills morötterna är mjuka, tillsätt kikärterna. Spara 1 dl kikärter till topping. Mixa soppan slät. Tillsätt kokosmjölken och späd med mer vatten till önskad konsistens. Smaka av med limen, salt och lite chili om man vill ha lite sting.

Topping

1 dl

kikärter

2 msk rostade sesamfrön

färsk koriander

olivolja

lime, skal och saft

Rosta sesamfröna, hakad koriandern. Blanda ihop kikärter, rostade sesamfrön och koriander. Smaka av med lite olivolja, limesaft och limeskal. Toppa soppan med blandningen och njut.

Receptet räcker till 4 portioner.

AKTIVITETER

I januari startar Mindfull Vinyasa yoga
Onsdagen den 10 januari startar vi igång en ny yogatermin med Mindful Vinyasa (tidigare Vinyasa)! Under vintern och våren kommer Louise Larsson (certifierad yogal...

Föreläsning, “Liten tuva stjälper ofta stora lass”
Att äta rätt, motionera och sova bra är saker vi ofta är medvetna om, men vilket salt ska vi använda? Är det så...

Livsyoga
​Livsyoga är en ny riktning inom den stora kundaliniyogatraditionen. Vi använder exakt samma tekniker och yogapass som inom kundaliniyoga. Samtidigt lägger vi stort...

Bra cirkulation - förutsättning för en god hälsa!
​Vill du optimera dina förutsättningar för en bra hälsa? Kom och lyssna på vår föreläsning om BEMER-behandling som...

Lunchföreläsning med soppa
Onsdagar 12.00-13.00 ojämna veckor Vi serverar en härlig vegetarisk soppa! Alltid ekologisk och glutenfri. Då kan du också lyssna på våra duktiga...