Kikärts- och morotssoppa med kardemumma

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

500 g morötter

1 tsk mortlade kardemummafrön

1 burk kikärter

1 burk kokosmjölk

1 lime, skal och saft

grönsaksbuljong

Fräs löken mjuk. Tillsätt de tärnade morötterna och kardemummafrön. Fyll på med vatten och buljong så det täcker morötterna. Koka tills morötterna är mjuka, tillsätt kikärterna. Spara 1 dl kikärter till topping. Mixa soppan slät. Tillsätt kokosmjölken och späd med mer vatten till önskad konsistens. Smaka av med limen, salt och lite chili om man vill ha lite sting.

Topping

1 dl

kikärter

2 msk rostade sesamfrön

färsk koriander

olivolja

lime, skal och saft

Rosta sesamfröna, hakad koriandern. Blanda ihop kikärter, rostade sesamfrön och koriander. Smaka av med lite olivolja, limesaft och limeskal. Toppa soppan med blandningen och njut.

Receptet räcker till 4 portioner.

AKTIVITETER

Friskare utan vaccin, 13okt 10.00-13.00
En föreläsning som tar upp vaccinernas mörka baksida dvs det som BVC inte berättar för dig. Du får en...

After work - Föredrag om drömarbete
​Måndag den 5 november kl 18.00-19.00 berättar Sofia Petersen om drömarbete. Vill ni veta mer om Sofia så läs här. Ingen...

Lunchföreläsning med soppa, endast 3 tillfällen
​Den här hösten kommer vi bara att erbjuda 3 st soppluncher så först till kvarn, begränsat antal platser. 17 oktober En strålande...

Det finns över 45 000 sjukdomar men bara en hälsa
​En föreläsning om hur du kan stärka din hälsa, och vad du kan göra vid olika problem: Hjärtsvikt -...