Kikärts- och morotssoppa med kardemumma

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

500 g morötter

1 tsk mortlade kardemummafrön

1 burk kikärter

1 burk kokosmjölk

1 lime, skal och saft

grönsaksbuljong

Fräs löken mjuk. Tillsätt de tärnade morötterna och kardemummafrön. Fyll på med vatten och buljong så det täcker morötterna. Koka tills morötterna är mjuka, tillsätt kikärterna. Spara 1 dl kikärter till topping. Mixa soppan slät. Tillsätt kokosmjölken och späd med mer vatten till önskad konsistens. Smaka av med limen, salt och lite chili om man vill ha lite sting.

Topping

1 dl

kikärter

2 msk rostade sesamfrön

färsk koriander

olivolja

lime, skal och saft

Rosta sesamfröna, hakad koriandern. Blanda ihop kikärter, rostade sesamfrön och koriander. Smaka av med lite olivolja, limesaft och limeskal. Toppa soppan med blandningen och njut.

Receptet räcker till 4 portioner.

AKTIVITETER

Jonnie Sonelin erbjuder massage
Jonnie är massör, under pågående utbildning till massageterapeut. Han erbjuder behandlingar med olika former av massage. 1. BEHANDLANDE massage Behandlingen formas efter ditt...

Taktil massage
Marie Andrén utför under sommarmånaderna TAKTILA MASSAGE för 595kr ord.pris 730kr En massagebehandling som lugnar ett stressat sinne. Taktil betyder...