Mini matmuffins

​ca 40st minimuffins (eller 12 normala muffins)

3 1/2 dl filmjölk

1 tsk fiberhusk

1 ägg

1,5 dl mandelmjöl

2,5 dl bovetemjöl

1,5 tsk bikarbonat

100 g smör

Smaksättning

1 msk torkad basilika

8-10 soltorkade tomater

10-12 gröna eller gröna oliver

1/2 stor eller 1 liten rödlök

100 g fetaost

ca 20 basilikablad

1/4 chili

1/2 tsk salt

riven parmesanost till att lägga på toppen

Rör ihop fil och fiberhusk, låt svälla 5 min. Under tiden mixa ihop smaksättningen, utan fetaosten, med en stavmixer. Tillsätt ägg och mjölsorterna blandat med bikarbonat i filen. Rör i smält smör, smaksättning och smula i fetaosten.

Fyll muffinsformarna till 2/3 och lägg på lite riven parmesanost. Grädda i ugnen ca 12-15 min i 200grader tills de fått en fin gyllene färg.

Om ni inte använder muffinsplåt så välj en form med tjock kant och glatt yta, annars smörj formarna med lite smör eller olja.

AKTIVITETER

Friskare utan vaccin, 13okt 10.00-13.00
En föreläsning som tar upp vaccinernas mörka baksida dvs det som BVC inte berättar för dig. Du får en...

After work - Föredrag om drömarbete
​Måndag den 5 november kl 18.00-19.00 berättar Sofia Petersen om drömarbete. Vill ni veta mer om Sofia så läs här. Ingen...

Lunchföreläsning med soppa, endast 3 tillfällen
​Den här hösten kommer vi bara att erbjuda 3 st soppluncher så först till kvarn, begränsat antal platser. 17 oktober En strålande...

Det finns över 45 000 sjukdomar men bara en hälsa
​En föreläsning om hur du kan stärka din hälsa, och vad du kan göra vid olika problem: Hjärtsvikt -...