Rödbetssoppa med smak av ingefära, citron och chili

​6 st tora rödbetor

1 st stor gul lök

2 st vitlöksklyftor

1 msk ingefära färskriven

1 st röd chili

1 st citron

grönsaksbuljong

salt

Skala och tärna rödbetorna och finhacka löken. Fräs i smör eller kokosolja. Låt vitlök, ingefärsrivet och den finhackade chilifrukten fräsa med lite innan du slår på vatten och buljong. Fyll på med vatten tills rödbetorna täcks och låt puttra under lock tills de mjuknat.

Mixa soppan slät. Tillsätt citronskal och saft efter smak och gör ett uppkok. Servera med lite gräddfil.

För lite matigare soppa kan kan göra en topping med lök, vitlök och grönkål som får fräsa en stund i pannan. Blanda i lite kikärtor och toppa soppan.

Ett tips är att servera soppan kall en varm sommardag, men krydda då lite extra.

AKTIVITETER

Lunchföreläsning med soppa, endast 3 tillfällen
​Den här hösten kommer vi bara att erbjuda 3 st soppluncher så först till kvarn, begränsat antal platser. 17 oktober En strålande...

Det finns över 45 000 sjukdomar men bara en hälsa
​En föreläsning om hur du kan stärka din hälsa, och vad du kan göra vid olika problem: Hjärtsvikt -...