Rödbetssoppa med smak av ingefära, citron och chili

​6 st tora rödbetor

1 st stor gul lök

2 st vitlöksklyftor

1 msk ingefära färskriven

1 st röd chili

1 st citron

grönsaksbuljong

salt

Skala och tärna rödbetorna och finhacka löken. Fräs i smör eller kokosolja. Låt vitlök, ingefärsrivet och den finhackade chilifrukten fräsa med lite innan du slår på vatten och buljong. Fyll på med vatten tills rödbetorna täcks och låt puttra under lock tills de mjuknat.

Mixa soppan slät. Tillsätt citronskal och saft efter smak och gör ett uppkok. Servera med lite gräddfil.

För lite matigare soppa kan kan göra en topping med lök, vitlök och grönkål som får fräsa en stund i pannan. Blanda i lite kikärtor och toppa soppan.

Ett tips är att servera soppan kall en varm sommardag, men krydda då lite extra.

AKTIVITETER

I januari startar Mindfull Vinyasa yoga
Onsdagen den 10 januari startar vi igång en ny yogatermin med Mindful Vinyasa (tidigare Vinyasa)! Under vintern och våren kommer Louise Larsson (certifierad yogal...

Föreläsning, “Liten tuva stjälper ofta stora lass”
Att äta rätt, motionera och sova bra är saker vi ofta är medvetna om, men vilket salt ska vi använda? Är det så...

Livsyoga
​Livsyoga är en ny riktning inom den stora kundaliniyogatraditionen. Vi använder exakt samma tekniker och yogapass som inom kundaliniyoga. Samtidigt lägger vi stort...

Bra cirkulation - förutsättning för en god hälsa!
​Vill du optimera dina förutsättningar för en bra hälsa? Kom och lyssna på vår föreläsning om BEMER-behandling som...

Lunchföreläsning med soppa
Onsdagar 12.00-13.00 ojämna veckor Vi serverar en härlig vegetarisk soppa! Alltid ekologisk och glutenfri. Då kan du också lyssna på våra duktiga...