Frallor på teff/durra mjöl, glutenfritt och mjölkfritt ,bara att röra ihop

ca 10-14 stycken

7,5 dl vatten

2 msk olja

1 msk äppelcitervinäger

1,5 msk honung

0,5 dl linfrö

2,5 dl havregryn eller hirsflingor

3,5 msk fiberHusk (finmalt, ej hela frön)

0,5 dl nyponskalmjöl

5 dl teffmjöl eller durramjöl (eller blanda båda)

2 tsk bikarbronatpulver

1,5 tsk salt

1 tsk brödkryddor (om man vill)

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ihop vatten, olja, äppelcidervinäger och honung. Värm lite försiktigt tills honungen har löst sig. Häll vätskan i bunken och rör snabbt ihop degen med en visp eller slev. Degen sväller på någon minut. Låt svälla klart i ca 10 minuter och forma sen till runda frallor med fuktiga händer. Grädda i mitten av ugnen i 125 grader i 25 minuter.Tänk på att glutenfritt bröd inte sväller lika mycket som bröd med gluten. Skillnaden i storleken på ogräddad som gräddad fralla är inte så stor. Ett tips är att frysa in delade bullar och stoppa direkt i brödrosten när man blir sugen.

AKTIVITETER

Lunchföreläsning med soppa
​Lunchföreläsning med ekologisk soppa. Näring för kropp och själ. Föreläsningen är mellan 12.00-13.00 Onsdagen 20 mars Använd dina...

Kursstart på cirkelfys och pilates på matta 6 februari
Rosangela på Harmonia Studio startar upp en grupp med cirkelfys. Cirkelfys är en träning för dig som vill stärka upp hela kroppen...

Therografi, alternativ mammografi
​Onsdagen den 10 april kommer vi att kunna erbjuda Thermografi BioMix erbjuder alternativ till mammografi med termografi som hjälpmedel. Undersökningen ska ses som ett...

Det finns över 45 000 sjukdomar men bara en hälsa
​En föreläsning om hur du kan stärka din hälsa, och vad du kan göra vid olika problem: Hjärtsvikt -...